Πυρκαγιές Αεροσκαφών

Πυρκαγιές Αεροσκαφών

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΥΦΩΝΑΣ

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι η μεγαλύτερη κατηγορία του συστήματος «Τυφώνα», που είναι το 500 Χ 500, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει μια ποσότητα νερού άνω των 4.000 lt, με τη μορφή εκνεφώματος, αυτό με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει σημαντικά και με πολύ θετικά αποτελέσματα σε ένα αεροπορικό ατύχημα, όπου οπωσδήποτε θα υπάρχουν επιζώντες και τραυματίες, χωρίς τη χρήση χημικών, τα οποία έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν με βλαπτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μετά από πολλές παρακολουθήσεις σχετικών βίντεο με πυρκαγιές κινητήρων αεροπλάνων εν πτήσει παρατήρησα το εξής φαινόμενο:

Κατά τη διάρκεια που το αεροσκάφος ήταν εν πτήσει, λόγω της ταχύτητάς του, η πυρκαγιά περιορίζονταν μόνο στο εσωτερικό του κινητήρα και τούτο διότι η ταχύτητα του αέρα, δεν επέτρεπε την εξάπλωση της φωτιάς, ενώ αντίθετα μόλις το αεροσκάφος προσγειωνόταν και σταματούσε, τότε αμέσως η φωτιά μεταδιδόταν στην άτρακτο.

Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι πλησιάζοντας την τουρμπίνα με το ισχυρό ρεύμα αέρα που παράγει το σύστημα «Τυφώνας», σε συνδυασμό με το εκνέφωμα, η φωτιά θα σβήσει.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που μένει ν΄ αποδειχθεί στην πράξη σε ένα μεγάλο πιστοποιημένο κέντρο πραγματικών δοκιμών, όπου το σύστημα «Τυφώνας» στοχεύει να μπει και από εκεί θα προκύψουν τα πραγματικά αποτελέσματα και αυτό αποτελεί τον πρώτο στόχο μου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς αναγνώστες ή φορείς αυτών των κειμένων, εάν έχουν τη δυνατότητα να μου υποδείξουν κάποιο πιστοποιημένο κέντρο δοκιμών για την κατάσβεση διαφόρων κατηγοριών πυρκαγιών, να επικοινωνήσουν μαζί μας.